سفارش تبلیغ
صبا ویژن
زکات دانش نشر آن است . [امام علی علیه السلام]
یادداشتها و برداشتها
 
سر و صدا روی مسایل کیهانی :

 

فعلا نسبت تقلیل تخصیص مالی از سرعت تطبیق پلانهای کیهانی امریکا کاسته شده است. هند دارنده زیادترین تعداد ماهواره در جهان میباشد و ناسا از آن با خبر است و میخواهد تا با سازمان تحقیقات کیهانی هند که دارای راکتهای مطمئن و20000 انجنیر و دانشمند است فعالیت مشترک داشته باشد.

تعداد محدودی مطلع اند که هند در سالهای 1990 از روسها نقشی را در استشن کیهانی بین المللی تقاضا نمودند اما امریکا ما نع شد ولی اکنون میخواهد بطور رایگان از راکتهای هند استفاده کند و سیاستمداران بی مسولیت هند خوش اند که خوش خدمتی کنند.

به گفته حکمران سابق پاناما جنرال مانویل نوریگا، آنکه با وجود سالها کثافت کاری برای سی آی ای اکنون در زند ان امریکا رنج می برد " اگر کسی بخواهد مملکتی را خریداری کند در آنجا کسی است که میخواهد به فروش رسا ند" با اظهار تشویش به ملت هایکه بطرف تعالی اقتصادی روان اند و در آنجا ها خدمتگاران خارجی چون نوریگا خیلی زیاد است که بمقابل چند ملیون دالردر حساب بانک سویس و کارت سبز برای اعضای فامیل شان منافع ملی را قربان نمایند .

در دور اول استعمار ملت های قوی شرق قلمرو و اقتصاد خود را به روی غربیها که از نظر رقابت نا توان بودند باز گذاشتند اما بالاخره بعد از سپری شدن چند دهه خود را تحت استعمارآنها یافتند. تحت شعار و بهانه جهانی سازی و تجارت آزاد ! استعمار 2.0 به عین ترتیب سابق بوقوع خواهد پیوست.

بریدهء از نوشتهء به استعمار2.0خوش آمدید

نویسنده – راکش کرشنان سمحا

گرداننده به فارسی – دوکتور جهش

 

از تارنمای = globalresearch.ca

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 90/9/29:: 2:18 صبح     |     () نظر
 
دانشمندان 32 سیاره جدید کشف کردند

دانشمندان 32 سیاره جدید کشف کردند

قلم: Decrease font Enlarge font

به گزارش خبرگزاری فارس، دانشمندان اروپایی به تازگی 32 سیاره جدید را در خارج از منظومه شمسی کشف کرده‌اند که این کشف جدید تئوری وجود حیات در نقاط و مکان‌های مختلف جهان را قوت بخشیده است.
دانشمندان اعلام کردند با این کشف جدید تعداد سیاره‌های شناخته شده خارج از منظومه شمسی به 400 سیاره رسیده است.
میانگین اندازه این سیاره‌ها 5 برابر بزرگ‌تر از زمین تا 5 برابر بزرگ‌تر از سیاره مشتری (بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی) تخمین زده می‌شود. سیاره‌های دورتر بزرگ‌تر هستند.
به گزارش رویترز، 2 تا از این سیاره‌ها که کوچک‌ترین سیاره‌های کشف شده هستند، 5 برابر بزرگ‌تر از سیاره خاکی خودمان، زمین، است و بزرگترین این سیاره‌ها 5 برابر سیاره مشتری است.
استفان اودری ستاره‌شناس از دانشگاه گنوا گفت: نتایج این تحقیقات از نظریه شکل‌گیری سیاره‌ها به دور ستاره‌ مادر را حمایت می‌کند.
وی افزود: من خیلی خوشحالم، می‌بینم که در خارج از منظومه شمسی هم سیاره‌ای همانند زمین می‌توانیم پیدا کنیم.

گردآوری و بازنویسی گروه RoozBOX.com


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 88/7/29:: 1:23 صبح     |     () نظر
 
اسپیتزر بزرگترین حلقه زحل را کشف کرد

اسپیتزر بزرگ‌ترین حلقه زحل را کشف کرد

قلم: Decrease font Enlarge font

به گزارش خبرگزاری فارس، تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا به تازگی بزرگ‌ترین حلقه سیاره زحل را که تاکنون در هیچ تصویری مشاهده نشده بود و برای همه ناشناخته مانده بود، را کشف کرد.
این حلقه از یخ و غبار تشکیل شده و در فاصله 27 درجه‌ای از حلقه اصلی زحل قرار گرفته است و به تعریفی دیگراین حقله از خود سیاره زحل بسیار دور است.
ویتنی کلاوین سخنگوی جی‌پی‌ال ناسا گفت: این حلقه خیلی پراکنده است و از خودش خیلی نور مرئی ساطع نمی‌کرد اما تلسکوپ اسپیتزر توانسته از این حلقه در طول موج فرو سرخ تصویر تهیه کند.
اگر چه این حلقه بسیار سرد است و دمایی معادل منفی 316 درجه فارنهایت دارد اما از خود اشعه حرارتی ساطع می‌کند.

 

گردآوری و بازنویسی گروه RoozBOX.com


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 88/7/29:: 1:9 صبح     |     () نظر
 
معمای ســیا هچــا لــه هــا 'حل' شـــد

 

معمای ســیا هچــا لــه هــا "حل" شـــد

 

دکتر دیوید وایتهاس
سردبیر علمی سایت خبری بی بی سی

 
 
نمودار سیاهچاله
سیاهچاله ها همواره ذهن منجمان را مشغول داشته اند
  یکی از مشهورترین نظریه های فضایی عصر حاضر دایر بر این که هیچ چیزی قادر    به فرار از سیاهچاله ها نیست توسط خالق این نظریه نقض شده است.

 استفان هاکینگ، فیزیکدان مشهور و استاد دانشگاه کمبریج می گوید نظریه مشهور او      درباره سیاهچاله ها تاکنون اشتباه بوده است.

وی در کنفرانسی با موضوع جاذبه در دابلین گفت که او در نظریه اش، دایر بر این که هرچه که به درون سیاهچاله ها (black holes) سقوط کند نابود می شود، تجدید نظر کرده است.

او اکنون به این نتیجه رسیده است که سیاهچاله ها ممکن است به "اطلاعات" اجازه فرار دهند.

تحقیقات تازه او حتی ممکن است به حل "پارادوکس اطلاعات سیاهچاله" که یکی از معماهای مهم فیزیک نوین است کمک کند.

او در هفدهمین "کنفرانس بین المللی نسبیت عام و جاذبه" در سالنی آکنده از مخاطبان نظریه تازه خود را در مقاله ای تحت عنوان "پارادوکس اطلاعات برای سیاهچاله ها" ارائه کرد.

او که از مدت ها قبل فلج شده است از طریق دستگاه سخن ساز رایانه ای تکلم می کرد.

به این ترتیب او نظریه سال 1975 خود را که حیرت انگیزترین پیشرفت علمی در زمینه مطالعه سیاهچاله ها تلقی می شود اصلاح کرده است.

افق رویداد

سیاهچاله شیئی فضایی است که اگر چیزی وارد آن شود امکان فرار از آن نخواهد داشت. مرز سیاهچاله "افق رویداد" خوانده می شود. سیاهچاله گاه در اثر فروپاشی ستارگان عظیم به درون خود شکل می گیرد و گفته می شود حتی نور قادر به فرار از آن نیست.

 

استفان هاکینگ
آقای هاکینگ به کمک دستگاه سخن ساز رایانه ای تکلم می کند
 

اما اکنون آقای هاکینگ به این باور رسیده است که سفر به سیاهچاله ممکن است چنانکه تاکنون تصور می شد سفری یک طرفه نباشد.

گری گیبونز، فیزیکدان و استاد دانشگاه کمبریج گفت که براساس تعریف تازه هاکینگ، افق رویداد سیاهچاله ها از مرز مشخصی که کلیه محتویات درونی سیاهچاله را از جهان بیرون مجزا کند برخوردار نیست.

آقای گیبونز گفت: "تصور می شد که زمانی که چیزی به داخل سیاهچاله سقوط کرد برای همیشه گم و ناپدید شده است و تنها اطلاعاتی که درباره سیاهچاله باقی می ماند، جرم و سرعت چرخش آن است."

اما این فرض با قوانین فیزیک کوانتوم که رفتار جهان را در کوچکترین ابعاد (اجزای اتم) توضیح می دهد متغایر است. این قوانین حکم می کند که اطلاعات نمی تواند برای همیشه از دست برود و نابود شود.

این که اطلاعات از دست می رود یا نه، دارای پیامدهای مهم عملی و فلسفی است.

پروفسور گیبونز گفت: "خیلی ها می خواستند باور کنند که اطلاعات می تواند از سیاهچاله فرار کند، اما نمی دانستند فرار آن چگونه ممکن است."

30 سال انتظار

استفان هاکینگ برای سالیان دراز استدلال می کرد که میدان جاذبه شدید سیاهچاله ها قوانین کوانتوم را به نوعی وارونه می سازد.

او اکنون این اندیشه را کنار گذاشته است.

تعریف تازه پروفسور هاکینگ حاکیست که سیاهچاله ها هرگز به طور کامل چیزهایی را که به داخل آنها می افتند نابود نمی کنند و این اجرام تا مدت های طویل به ساطع کردن تشعشعات به جهان بیرون ادامه می دهند و در نهایت سر می گشایند و اطلاعات درون آنها آشکار می شود.

او گفت: "من برای 30 سال به این مساله فکر کرده ام ولی حالا جواب آن را دارم."

جزئیات مطالعه تازه هاکینگ ماه آینده منتشر خواهد شد.

منبع زندگی


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 88/3/4:: 10:17 عصر     |     () نظر
 
دانشمندان خورشید را تکثیر میکنند

دانشمندان خورشید را تکثیر می‌کنند

دوشنبه 26 اسفند 1387  

دانشمندان قصد دارند با هدف دستیابی به انرژی پاک ، با شلیک پرتوهای لیزر به یک گلوله کوچک هیدروژن، انرژی خورشید را تکثیر کنند.
به گزارش ایرنا ، روزنامه «تایمز لندن» روز یکشنبه نوشت: فیزیک دانان «مرکز ملی احتراق» در «لیورمور» واقع در آمریکا می گویند: آزمایشات گداخت هسته ای می تواند ، یک منبع انرژی پاکیزه در اختیار جهانیان قرار دهد.

دانشمندان گفتند: این گلوله هیدروژن با 192 پرتو لیزر (با قدرت 500 تریلیون وات) هدف قرار می گیرد. این میزان هزار برابر انرژی شبکه ملی برق آمریکا است.

«اد موسس» مدیر این مرکز ابراز امیدواری کرد: این آزمایشها نشان دهد امکان تولید انرژی بیشتر وجود دارد و گداخت می تواند یک منبع تامین انرژی بدون کربن باشد.

دانش ساخت نیروگاه های انرژی گداخت که می تواند جایگزین پاکیزه ای برای سوخت های فسیلی باشد، دستکم به 25 سال زمان نیاز دارد.

سوخت این نیروگاه ها از اتم های هیدروژن استخراج شده از آب دریا تامین می شود تا برق فاقد کربن با کمترین زباله های رادیواکتیو تولید کند.
  منبع لینکستان 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 88/1/4:: 3:27 صبح     |     () نظر
 
سفر کیها نی

سفر کیها نی

 

نو شته نذ یر ظفر

 

 

 

کار مند شعبه اطلا عات تلو یزیون مر کزی بودم و بعد از فراغت تحصیل و سپری کردن دوره مکلفیت عسکری با علا یق بیشتر و خا طر آرام تر ایفای و ظیفه میکردم و کار درشعبه اطلاعات تلو یزیون مشکل تر از شعبات دیگر بود  زیرا این شعبه نوبت رفتن به ولایات را داشت جهت کار های ژور نا لیستیک و رفتن به ولایات هم دلو گرده میخواست زیرا مخا لفین دو لت هر روز سلاح های مدرن تر بدست میاوردن و پرواز طیاره با هزاران تشو یش و دلهرهگی همراه بود و مسلم است که سفر های و لایات تو سط مو تر امکان پذ یر نبود و من تازه سفر و لایات خود را یا نو بت سفر ولایات را عقب گذاشته بودم و منتظر سفر خارج بودم که گپ های در شعبه ز بان به زبان میگشت که سفر شوروی است و کیهان نوردان میروند برای همه جا لب بود و چون سفر تار یخی بود گرچه امتیازات مادی نداشت زیرا رفتن در شوروی آن وقت و پول روبل سفر خرچ با پول افغانی کمتر تفاوت داشت مگر نا مش کلان بود هر کس که چشم دوخته بود تا این سفر را سپری کند منکه در لیست چا لاکی در صف آخر بودم سوی هر دهنی دیده میدوختم و باور نداشتم که کسی این نو بت را که نو بت من هم است به من واگذار شود آخر الامر صحبت از لسان روسی بمیان آمد که گزارشگر باید به رو سی بداند که با این گفته رنگی در چهره من نیز هویدا شد و خود را از زمره سفر کننده گان محسوب کردم اگر غیبت نشود هر کس نفر خودرا داشت و آذان ملا ی غریب را کسی نمیشنید خلاصه با حق بینی مد یر وقت شعبه آقای حیرک ( البته کمپیو تر ما حرف (ز) پشتو ندارد و این زیرک خوانده شود ) به این سفر کاند ید شدم و بدون اینکه در مورد کیهان و سفر کیها نی که مو ضوع تازه در جا معه ما بود معلو مات داشته با شیم رخت سفر جا نب مسکو بستیم و در آن جا غرض معلو مات ما مواد چاپ شده و معلو مات در ین مو ضوع در اختیار همه قرار گرفت درین سفر جا لب دو کمره مین سید بشیر حسینی وفاروق ستار زاده و دو گذارشگر جناب محترم  نبی پاکطین یا نبی احمدزی و خودم نذیز ظفر با جناب محترم سید یعقوب وثیق که ر یاست هیات مطبو عاتی را بدوش داشت همسفر بودیم همچنان جنرال سخی اتمر از نشرات وزارت دفاع با سعید محمد از نشرات نظامی آژانس با ختر و جناب قادری کمره مین افغانفلم با لایت مین آن که متا سفانه اسم های مبارک شان فعلا در ذهنم خطور نمیکند نیز از جمله همسفران ما بودند یاد همه شان بخیر و نا گفته نما ند که رهیس تلی کمو نکیشن وزارت مخا برات با وزیر مخا برات مر حوم وطنجار و قادر اکا که قو مندان مدافع هوایی بود هیات عا لرتبه دو لتی بودند .

تیم ما وارد مسکو در هو تل روسیه مستقر شدیم و بنا به هدایات مقامات  کار میکردیم و کار امور تخنیکی را محترم انجنیر ظاهر تور یال به عده داشت که روس ها در استعداد و کار دانی  وی لب به دندان میگزیدند .

در سفر کیها نی از جا نب افغا نستان دو نفر انتخاب شده بود یکی جناب محترم غلام معصوم دوران و دومی جناب محترم عبدالاحد مو مند بو دند که ایشان هر دو پیلوت درجه اول و تحصیل کرده بودند که هیچنو ع امتیازی از همدیگر بیشتر نداشتند و متا سفانه در روز های که با ید جناب دوران پرواز میکرد با مشکل صحی مواجه شد و جناب مو مند درین سفر به فضا با همسفران اش آقای ولادیمیر لیاخوف و داکتر والیری پو لیا خوف بودند که مدت 9 روز را در استیشن میر جهت تحقیقات فضا یی سپری کر دند که این تحقیقات از 29 اگست سال 1988 الی 6 سپتا مبر همان سال ادامه پیدا کرد و جنرال عبدالاحد مو مند یکی از فر زندان افغان برای او لین بار به کیهان لایتنها یی سفر کرد > سفر کیها نی هیچنو ع ضدیت با دین و عقاید را ندارد و هر فردی بدون در نظر داشت قو میت و لسان و غیره در هر ایدالوژی که باشد به نظر من اگر برای منا فع وطن و مردم کار میکند و نام نیک و افتخار برای افغان ها کسب میکند قا بل تمجید است ؛ هر شا عر ؛ هر نو یسنده و مخترع و مکتشف که از افغان ها به معراج کمال بر سد افتخار آن از همه است آن شخص مختص به جناح ؛ قوم ؛ زبان و غیره و غیره نمیشود و نبا ید افتخارات ما را پا مال تعصبات مزدورانه کرد؛ در ادوار مختلف در کشور ما نا بسا ما نی های اجتما عی که زاده دست اجنبی هاست بوده و علماو دانشمندان و بینشمندان ما نظر به ندیدن امکانات زیست و پژو هش به خارج از وطن مها جرت کرده اند و امروز نیز صد ها دانشمند ما در خارج از وطن زیست دارند و این به آن معنی نیست که ما آن ها را ندایم و هرکه منکر آن با شد افغان نیست و با ید متیقن با شیم که در آینده ها ممکن چند ین افغان به سفر کیها نی برود مگر با ید در نظر داشته با شیم که مو مند اولین آن هاست و اگر ما چشم پو شی کنیم چشم تاریخ بیناست ؛ من همیشه بنا شوق و علاقه ژور نالیستی اکثر وب سایت های اینتر نیتی و تلویزیون ها را مشا هده میکنم مگر با افسوس که هیچ یک از سفر مو مند و خود مو مند که در کجا است و چه میکند یاد نکرد این کار وظیفه قلم بدستان مخصو صا ژورنا لیستان ماست درست است ممکن بسیاری از ما ها میدانیم و میشنا سیم که مو مند اولین کیهانو رد افغان است اما اطفال ما که فعلا به سن های بزرگ رسیده اند و تا حالا اکثر جوانان ما آگاهی ندارند با ید برایشان معلو مات داد علت نو شتن من هم یک انگیزه عجیبی داشت طوریکه همه آگهاهی دارند محا فل و مجا لس به ارتباط مو لا نا جلال الدین محمد بلخی در کشور مان و در خارج کشور دایر گردیده و یکی از نو نها لان ما از من سوال کرد که مو لانا جلاالدین محمد بلخی از بلخ افغا نستان است یا از ایران زیرا ایرانیان وی ایرانی قلمداد کرده اند تا به این نو نهال همه گپ ها را از اول به آخر میر سانی چقدر دشوار است و این تنها به یک نو جوان یا جوان معلو مات مید هی و اگر امروز از دانشمندان و بزرگان قا بل افتخار ما یاد آور نشو یم فردا ها این مشکل را به نسل های آینده انتقال مید هیم و از مو ضوع دور نشو یم که عبدالاحد مو مند در سال 1959 در سرده ولایت غز نی دیده به جهان گشوده و پس از سپری کردن دوره ثا نوی در انستیتوت پلتخنیک کا بل و پس از آن از پو هنتون هوایی مو فقانه فارغ شد و تحصیلات عا لی را در اتحاد شوروی سابق به پایان رساند و بعد از سفر کیها نی لقب قهر مانی را با درجه فوقالعاده جنرالی از طرف رهیس جمهور وقت مر حوم داکتر نجیب الله کسب کرد وی ما نند سایر سفر کرده های مها جر افغان در جر منی با فا میل اش زنده گی دارد که عا فیت و مو فقیت های شان را با سایر دانشمندان ما از بارگاه خداوند گار خواها نم .


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/12/23:: 12:18 صبح     |     () نظر
 
فرضیه ای جدید درباره تشکیل مریخ و عطارد مطرح شد

فرضیه ای جدید درباره تشکیل مریخ و عطارد مطرح شد

دانشمندان معتقدند منظومه شمسی از متراکم شدن و به هم پیوستن اجزاء دیسکی از غبار در اطراف خورشید تشکیل شده است

بر اساس یک نظریه جدید ایجاد سیاره های سنگی، مریخ و عطارد از بقایای کره زمین و زهره تشکیل شده اند.

برد هنسن، منجم شاغل در دانشگاه UCLA که طرح جدید را پیشنهاد کرده مدعی است این مدل می تواند به سوالات موجود درباره برخی مشخصه های مریخ و عطارد که مدتها برای دانشمندان غیرقابل توجیه بوده اند پاسخ دهد.

آقای هنسن که اخیرا حاصل پژوهش خود را در جلسه جامعه نجوم آمریکا در لانگ بیچ عرضه کرد گفت: "بر این اساس مریخ و عطارد درواقع محصولات جنبی فرایند تشکیل زمین و زهره هستند."

دانشمندان عموما بر سر این نکته توافق دارند که زمین و دیگر کرات سنگی در منظومه شمسی حدود 4.5 میلیارد سال پیش از یک دیسک گاز و غبار حلقه زده به دور خورشید تازه متولد شده تشکیل شدند.

بر اساس فرضیه موجود ذرات میکروسکوپی غبار با آمیختن به یکدیگر توده هایی سنگریزه مانند را ایجاد کردند و سنگریزه ها تخته سنگ شدند و با ادامه این روند و اتصال قطعات کوچکتر به یکدیگر، سیاره های سنگی کنونی ایجاد شدند.

در شبیه سازی کامپیوتری این فرایند دانشمندان معمولا فرض می کنند که ذرات غبار بطور یکنواخت در دیسکی بدور خورشید توزیع شده بودند.

با این حال برخی دانشمندان معتقدند این فرض در محاسبات بعدی مشکلاتی ایجاد می کند.

از جمله این موضوع مطرح می شود که اگر سیارات سنگی از یک دیسک غبار همگن تشکیل شده بود، همه سیارات می بایست تقریبا اندازه ای برابر می داشتند و در مدارهایی مشابه به دور خورشید می گشتند.

اما در واقعیت زهره و زمین جرم بسیار بیشتری از مریخ و عطارد دارند و مدار حرکت مریخ و عطارد نیز بیش از آنچه بر اساس محاسبات انتظار می رود بیضوی هستند.

دانشمندان به طور سنتی این مسئله را بر پایه شانس، یا به زبان علمی تر به دلیل وجود "بی نظمی" (Chaos) توجیه می کردند و آن را با استناد به کشش جرمی موجود در این منظومه بخاطر وجود سیاره عظیم مشتری توضیح می دادند.

اما آقای هنسن فرضیه دیگری را مطرح کرده و معتقد است دیسک غبار اولیه، همانند حلقه های دور زحل، در نوارهای متعددی به دور خوشید تقسیم شده بودند.

دانشمندان بر این باورند که سیاره های سنگی از به هم پیوستن تکه سنگ های معلق و در حال چرخش به دور خورشید تشکیل شده اند

بر اساس این فرضیه زمین و زهره درون یکی از نوارهای قطور در حلقه های داخلی منظومه شمسی شکل گرفتند.

اما چرخش سیاره های تازه متولد شده زمین و زهره از میان دریایی از سنگ های ریز و درشت باعث شد برخی از سنگ های سرگردان جذب این دو سیاره شده و برخی دیگر با شتاب از آنها به بیرون از نوار حلقوی پرتاب شوند.

برخی قطعات خارج شده از نوار با یکدیگر برخورده کردند و به هم متصل شدند و در نهایت به نوار اصلی بازنگشتند.

برد هنسن معتقد است در صورت بروز چنین حادثه ای اجرام جدید در مداری تازه گشتن به دور خورشید را آغاز کرده اند و شبیه سازی های انجام شده توسط او اینطور تداعی می کنند که مریخ و عطارد احتمالا در اثر چنین تحولی ایجاد شده اند.

او معتقد است 90 درصد ذرات و اجرام موجود در این نوار به ایجاد زمین منجر شده اند و باقی مواد دو سیاره دیگر را ایجاد کرده اند.

دانشمندان دیگر از مطرح شدن مدل جدید استقبال کرده اند.

BBC


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/12/11:: 4:45 عصر     |     () نظر
 
تصادف ماهواره های آمریکایی و روسی در مدار زمین

تصادف ماهواره های آمریکایی و روسی در مدار زمین

ماهواره ایریدیوم

ماهواره آمریکایی بخشی از شبکه ماهواره های مخابراتی ایریدیوم بود

در نخستین مورد از تصادف ماهواره ای، دو ماهواره در مدار زمین با یکدیگر برخورد کرده اند.

روز پنجشنبه، 12 فوریه (24 بهمن)، سازمان فضایی آمریکا - ناسا - اعلام کرد که یک ماهواره مخابرانی متعلق به شرکت های خصوصی آمریکایی با یک ماهواره ارتباطاتی نظامی روسیه، که ظاهرا از کار افتاده و غیر فعال بوده است، برخورد کرده و هر دو ماهواره منهدم شده اند.

براساس این گزارش، این تصادف روز سه شنبه در ارتفاع حدود هشتصد کیلومتری فراز منطقه سیبری روی داد و توده ای از قطعات و ذرات بزرگ و کوچک دو ماهواره منهدم شده را در فضا پراکنده کرد.

کارشناسان گفته اند ممکن است پراکنده شدن قطعات و ذرات ناشی از این تصادف مشکلاتی را برای ماهواره های دیگر ایجاد کند.

به گفته آنان، هر چند احتمال آسیب رسیدن به ایستگاه فضایی بین المللی را اندک است اما ممکن است قطعات پراکنده در فضا خطراتی را برای تلسکوپ فضایی هابل و برخی ماهواره های مطالعاتی که در ارتفاع بالاتری حرکت می کنند ایجاد کند.

همزمان، اقداماتی برای جستجو و تشخیص محل حدود ششصد قطعه بزرگ و کوچک این دو ماهواره در فضا آغاز شده است.

از سال 1957 ، که اتحاد شوروی سابق نخستین ماهواره ساخت بشر به نام اسپونتیک - 1 را در مدار کره زمین قرار داد، تا کنون بیش از شش هزار ماهواره برای ماموریت های گوناگون توسط کشورها و شرکت های تجاری مختلف به فضا پرتاب شده که بسیاری از آنها از کار افتاده و غیر فعال شده اما همچنان در فضا شناورند.

امنیت ترافیک فضایی

به گفته کارشناسان، در حال حاضر چندین هزار قطعه بزرگ و کوچک ساخت بشر، شامل منبع سوخت موشک های فضا پیما، ماهواره های از کار افتاده و قطعات متعلق به ماهواره ها و موشک های منهدم شده، در مدار زمین سرگردان است.

مدل اسپوتنیک

از زمان پرتاب اسپوتنیک تا کنون هزاران ماهواره به فضا پرتاب شده است

کارشناسان فضایی گفته اند که تصادف اخیر اهمیت همکاری و هماهنگی بین المللی بیشتر در مورد مسیرهای حرکت ماهواره ها و حفظ امنیت ترافیک فضایی را گوشزد می کند.

ماهواره آمریکایی به وزن 560 کیلوگرم که در سال 1997 به فضا پرتاب شد یکی از شصت و شش ماهواره فعال و چند ماهواره یدکی متعلق به شرکت آمریکایی ایریدیوم است که در مدار زمین قرار گرفته و در مجموع، شبکه به هم پیوسته ای را برای برقراری ارتباط تلفن ماهواره ای در سرتاسر جهان ایجاد می کند.

سخنگوی ایریدیوم، با اظهار اینکه ماهواره متعلق به این شرکت مسئول تصادف روز سه شنبه نبوده، گفته است که اقدامات لازم برای جایگزین کردن ماهواره متلاشی شده با استفاده از ماهواره های یدکی صورت گرفته است.

گفته می شود که ماهواره روسی به نام کاسموس 2251 نهصد و پنجاه کیلوگرم وزن دارد و در سال 1993 برای گردآوری اطلاعات نظامی به فضا پرتاب شد و احتمالا از پنج یا ده سال پیش فعال نبوده است.

به نقل از منابع فضایی آمریکایی گزارش شده است که این تصادف در همان مداری روی داد که یک ماهواره از کار افتاده متعلق به چین در ژانویه سال 2007 هدف موشک های چینی قرار گرفت و منهدم شد

BBC


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/12/11:: 4:28 عصر     |     () نظر
 
فضا کجا تمام می شود؟

فضا کجا تمام می شود؟

دانشمندان نام ویژه ای برای ماه و خورشید و ستارگان دارند و آنها را اجرام آسمانی می نامند. ملیارد ها اجـــــرام آسمانی وجود دارد و مجموعهء آنها کیهان را تشکیل می دهـــد، و آنچه کــــه مـــابین اجرام آسمانی را پر مـــــی کند، فضا نامیده می شود.

آیا فضا در ماورای دورترین ستاره ها نیز ادامه دارد؟ مشکل می توان تصور کرد که فضا در آنجــا خاتمه پیدا کنـــــد. بلکه به دور خودش می پیچد. درک این مفهوم خیلی مشکل است.

فرض کنید طیاره می خـــواهد از لندن تا نیویارک پرواز کند. اگر این طیاره مستقیم پروزا کن، به جای اینکه به مقصدش یعنی نیویارک برسد، از کرهء زمین مرتباً دور می شود، زیرا کره زمین انحنــــا دارد. و عجیب است که هر چند در پرواز به خط مستقیم از مقصد دور می شود، سرانجام به نقطهء شروع پروازش بر می گردد. پس طیاره که بخواهد از لندن به نیویورک برسد، باید حتماً روی یک خط منحنی به موازات انحنای زمین پرواز کند، تا به مقصد برسد.

ستاره شناسان عقیده دارند که فضا به طور خاصی انحنا دارد. انحنای فضا را می توان روی کاغذ رسم کرد، امـــا می توان با ریاضیات پیچیده ای  آن را ثابت نمود. طبق این نظریه اگر کسی در فضا پرواز کنـــد، و مسیر انتخابی او هر چه باشد، هرگز نمی تواند به انتهای فضا برسد و یا از آن فرار کند.

دور دست ترین کهکشانها

Copyright Herat.Co.Uk Inc All Rights Reserved.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/8/11:: 7:23 صبح     |     () نظر
 
چگونه یک سنگ آسمانی بیابیم؟
شماری از ویژگی های شهاب سنگ ها، چنانچه بررسی دقیقی بر آن ها انجام شود، می توانند راه گشای بازشناخت سنگ های آسمانی از سنگ های معمولی زمینی باشند.

 

این ویژگی ها به طور جداگانه در زیر توضیح داده خواهند شد.

به طور عادی ترکیبی از برخی از این ویژگی ها در سنگ های آسمانی هست  که اجازه ی شناسایی بی ابهام آن ها را به ما می دهد.

 

نگاره ی بالا یک سنگ آسمانی را که در زمین فرو رفته است را نشان می دهد. 

 

   شش ویژگی سنگ های آسمانی

حضور فلز آهن

چگالی

ویژگی مغناطیسی

حضور جرم پیروکسین

پوسته ی گداخته

ریگماگلیپت ها

 

 

فلز

بیشتر سنگ های آسمانی دست کم مقداری فلز آهن دارند (در واقع آلیاژی از آهن و نیکل). شما می توانید درخشش فلز را در سطوح شکسته ی آن ها ببینید. سنگ های آسمانی به طور کامل همواره مقداری فلز دارند و بسته به مقدار فلز آن ها در سه گروه دسته بندی می شوند:

  1. سنگ های آسمانی فلزی، که 100 درصد از فلز ساخته شده اند؛
  2. سنگ های آسمانی فلز – سنگ، که دارای 50 درصد فلز و 50 درصد سنگ هستند؛
  3. سنگ های آسمانی سنگی، که دارای رگه های فلزی کوچکی هستند.

 

نگاره ی بالا چگونگی پراکندگی فلز در یک شهاب سنگ معمولی (از گونه ی Chondrite )را نشان می دهد. Abbott

 بالا

  

چگالی

بسیاری از سنگ های آسمانی، به ویژه شهاب سنگ های فلزی، بسیار سنگین تر و چگال تر از سنگ های زمینی هستند. چگالی فلز آهن در حدود 8 گرم بر سانتی متر مکعب است، چنانکه بیشتر سنگ های آسمانی دارای چگالی بالاتر از 3.3 گرم بر سانتی متر مکعب هستند.

چگالی شمار کمی از سنگ های زمینی ، البته به جز سنگ های معدن فلزی، بالاتر از این است، که آن ها هم به طور نوعی اکسید آهن (مانند سنگ آهن مغناطیسی و یا هماتیت) هستند.

 بالا

 

ویژگی مغناطیسی

بیشتر سنگ های آسمانی دارای مقداری آلیاژ آهن - نیکل هستند و به آسانی یک آهنربا را به سوی خود می کشند. شما می توانید به آسانی این و با یک آهن ربا این ویژگی را آزمایش کنید. یک آهنربا بی گمان به سنگ های آسمانی خواهد چسبید به شرط آن که دست کم دارای مقداری فلز باشند. برخی از شهاب سنگ ها مانند گونه ی سنگی آن ها تنها دارای مقدار کمی فلز هستند با این وجود یک آهن ربای آویخته با ریسمان را به سوی خود می کشند.

شهاب سنگ نشان داده شده در نگاره ی بالا فلزی است.

 بالا

 

جرم پیروکسین (گونه ای ماده ی معدنی) در شهاب سنگ ها 

بیشتر سنگ های آسمانی معمولی که به زمین برخورد می کنند Chondrite نام دارند.

آنان شهاب سنگ های "سنگی" هستند و گلوله هایی کوچک و سنگی را که "جرم پیروکسین" نامیده می شوند دارند. قطر آن گلوله ها در حدود 1 میلی متر است.

 

نگاره ی بالا  سطح برش خورده ای از Chondrite را نشان می دهد. Allende

 بالا

  

پوسته ی گداخته

هنگامی که یک سنگ آسمانی از جو زمین می گذرد یک لایه ی بسیار نازک بر روی سطح بیرونی آن گداخته (ذوب) می شود. این لایه ی نازک "پوسته ی گداخته" نامیده می شود. آن اغلب سیاه و همانند پوسته ی تخم مرغ است (مانند تصویر زیر  از سنگ آسمانی Camel Donga ). پوسته ی گداخته همچنین می تواند به رنگ خرمایی روی سنگ های آسمانی رخ بنماید؛ که چرایی آن را باید در وضعیت آب و هوایی پس از فرو افتادن آن ها یافت.

 

 بالا

  

ریگماگلیپت ها 

گهگاه هنگامی که یک سنگ آسمانی از جو زمین می گذرد فرم ریگماگلیپت ها را در سطح خود می گیرد. این ها به مانند اثر انگشت شست شما روی خمیر بازی هستند.

 

تصویر بالا نمونه ای از شهاب سنگ آهنی Sikhote Alin از روسیه را که ریگماگلیپت ها به خوبی در سطح آن پخش شده اند نشان می دهد.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط سخی فرهادی 87/6/26:: 4:45 صبح     |     () نظر
   1   2   3   4   5      >
درباره
صفحه‌های دیگر
لینک‌های روزانه
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
EMOZIONANTE
حاج آقاشون
آیینه های ناگهان
عاشقان
به سوی فردا
همفکری
اگه باحالی بیاتو
کانون فرهنگی شهدای شهریار
یا امیر المومنین روحی فداک
خورشید تابنده عشق
پرسه زن بیتوته های خیال
((( لــبــخــنــد قـــلـــم (((
در انتظار آفتاب
.:: بوستان نماز ::.
لنگه کفش
ای لاله ی خوشبو
شین مثل شعور
upturn یعنی تغییر مطلوب
عشق و شکوفه های زندگی
دیار عاشقان
فرزانگان امیدوار
(( همیشه با تو ))
تمیشه
***جزین***
همنشین
به وبلاگ بیداران خوش آمدید
گل رازقی
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی
وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
مذهبی فرهنگی سیاسی عاطفی اکبریان
آخرالزمان و منتظران ظهور
جمله های طلایی و مطالب گوناگون
لیلای بی مجنون
به سوی آینده
عشق سرخ من
نگاهی به اسم او
ایران
آموزه ـ AMOOZEH.IR
و رها می شوم آخر...؟!!
جلوه
بی نشانه
PARSTIN ... MUSIC
رهایی
قعله
دارالقران الکریم جرقویه علیا
alone
منتظر ظهور
علی اصغربامری
پارمیدای عاشق
دلبری
نظرمن
هو اللطیف
افســـــــــــونگــــر

جاده های مه آلود
جوان ایرانی
hamidsportcars
پوکه(با شهدا باشیم)
*پرواز روح*
عصر پادشاهان
جمعه های انتظار
سپیده خانم
هادرباد شناسی (روستایی در شرق شهرستان بیرجند) HADERBAD SHENASI
بندیر
شقایقهای کالپوش
د نـیـــای جـــوانـی
قلمدون
نهان خانه ی دل
مهندسی مکانیک ( حرارت و سیالات)-محی الدین اله دادی
گل باغ آشنایی
یه گفتگوی رودر رو
پرواز تا یکی شدن
بچه مرشد!
سکوت ابدی
وبلاگ عقل وعاقل شمارادعوت میکند(بخوانیدوبحث کنیدانگاه قبول کنید)
*تنهایی من*
سرای اندیشه
SIAH POOSH
بلوچستان
خاکستر سرد
شجره طیبه صالحین ،حلقه ریحانه
شوالیه سیاه
خندون
هم نفس
آسمون آبی چهاربرج
محفل آشنایان((IMAN))
ای نام توبهترین سر آغاز
هه هه هه.....
سه ثانیه سکوت
►▌ استان قدس ▌ ◄
بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.

مهر بر لب زده
نغمه ی عاشقی
امُل جا مونده
هفت خط
محمد جهانی
جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی
ارتش دلاور
نگاهی نو به مشاوره
طب سنتی@
فانوسهای خاموش
گروه تک تاز
مقاله،پایان نامه،پرو‍ژه،کتاب الکترونیک،تحقیق،جزوه،نمونه سوال و..
سیب سبز
دانشگاه آزاد الیگودرز
فریاد بی صدا
اکبر پایندان
پژواک
تخریبچی ...
عاشقانه
geleh.....
بــــــــــــــهــــــــــــار
****شهرستان بجنورد****
وبلاگ آموزش آرایشگری
یک کلمه حرف حساب
پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ...
«حبیبی حسین»
..:.:.سانازیا..:.:.
+
یــــــــــــــــاســــــــــــــــــــمـــــــنــــ
حوض سلطون
شب و تنهایی عشق
داستانهای واقعی روابط عمومی Dr.Rahmat Sokhani
دلدارا
پناه خیال
مجله اینترنتی شهر طلائی
جوک بی ادبی
عاطفانه
آقاشیر
امامزاده میر عبداله بزناباد
قرآن
دریـــچـــه
بـــــاغ آرزوهــــا = Garden of Dreams
صراط مستقیم
من بی تو باز هم منم ...
عشق در کائنات
ماییم ونوای بینوایی.....بسم الله اگرحریف مایی
سروش دل
تنهایی
روانشناسی آیناز
کـــــلام نـــو
جبهه مقاومت وبیداری اسلامی
بصیرت مطهر
سایت جامع اطلاع رسانی برای جوانان ایرانی
آوای قلبها...
اَللهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
تنهایی افتاب
نمایندگی دوربین های مداربسته
کوسالان
امام مهدی (عج)
@@@گل گندم@@@
سفیر دوستی
کافه محلی است برای جمع شدن وسرچشمه آغاز زایش هرچشمه است
کلبه عشق
تنهایی......!!!!!!
دریــــــــای نـــور
کربلا
جوکستان بی تربیتی
کلبهء ابابیل
وبسایت رسمی مهندس امیر مرتضی سعیدی ایلخچی
تعمیرات تخصصی انواع پرینتر لیزری اچ پی HP رنگی و تک رنگ و اسکنر
جـــیرفـــت زیـبا

سارا احمدی
مهندسی عمران آبادانی توسعه
ققنوس...
حزب الله
««« آنچه شما خواسته اید...»»»
ashegh
طاقانک
تک درخت
تراوشات یک ذهن زیبا
سکوت سبز
هر چی بخوای
پیامنمای جامع
پرنسس زیبایی
بوی سیب BOUYE SIB
@@@این نیزبگذرد@@@
بادصبا
ಌಌتنهاترین عشق یه عاشق دل شکستهಌ᠐
راز رسیدن به شادی و سلامتی
معارف _ ادبیات
پوست مو زیبایی
تنهای تنها
آخرین صاحب لوا
جاده مه گرفته
دخترانی بـرتر از فــرشته
دلـتنگـ هشـیگـــــــــی
تبسمـــــــــــــــی به ناچار
ماتاآخرایستاده ایم
سایت روستای چشام (Chesham.ir)
مستانه
وبلاگ گروهیِ تَیسیر
ناز آهو
گیسو کمند
جــــــــــــــــوک نـــــــت
عکس سرا- فقط عکس
عکس های عاشقانه
حقوق دانشگاه پیام نور ایلام
تیشه های اشک
فقط خدا رو عشقه
پاتوق دوستان
بنده ی ناچیز خدا
آزاد
ارمغان تنهایی
فقط عشقو لانه ها وارید شوند(منامن)
سلام آقاجان
ردِ پای خط خطی های من
منطقه آزاد
علی پیشتاز
تنهاترم
محمدمبین احسانی نیا
یادداشتهای فانوس
دوست یابی و ویژگی های دوست
کد تقلب و ترینر بازی ها
ستاره سهیل
داستان های جذاب و خواندنی
عاشقانه
گدایی در جانان به سلطنت مفروش
یادداشتهای من
شــــــهدای روستای مـــکـــی کوهسرخ
سرافرازان
*bad boy*
سرزمین رویا
برای اولین بار ...
خاطرات و دل نوشته های دو عاشق
چون میگذرد غمی نیست
بازگشت نیما
دهیاری روستای آبینه(آبنیه)
روستای زیارتی وسیاحتی آبینه(آبنیه)باخرز
سایه سیاه
رازهای موفقیت زندگی
دوره گرد...طبیب دوار بطبه...
* ^ــ^ * تسنیم * ^ــ^ *
بچه های خدایی
مرام و معرفت
خوش آمدید
The best of the best
بوستان گل و دوستان
صفیر چشم انداز ایران
من.تو.خدا
۞ آموزش برنامه نویسی ۞
شبستان
دل شکســــته
یکی هست تو قلبم....
برادران شهید هاشمی
شهداشرمنده ایم _شهرستان بجنورد
یامهدی
تنها هنر
دل نوشته
صوفی نامه
har an che az del barayad
منتظر نباش تا پرنده ای بیاید و پروازت دهد در پرنده شدن خویش بکوش
شجره طیّبه

دانلود هر چی بخوایی...
نور
Dark Future
مجله مدیران
S&N 0511
**عاشقانه ها**
پنجره چهارمی ها
AminA
نسیم یاران
تبیان
صدای سکوت
(بنفشه ی صحرا)
اندکی صبر سحر نزدیک است....
ابهر شهر خانه های سفید
عشق
ترانه ی زندگیم (Loyal)
توشه آخرت
قـــ❤ــلـــــب هـــــای آبـــــی انــ❤ـــاری
جزتو
ترخون
عشق پنهان
@@@باران@@@
شروق
Manna
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا
پرسش مهر 8
دریایی از غم
طره آشفتگی
...ترنم...
Deltangi
زیبا ترین وبلاگ
ارواحنا فداک یا زینب
علمدار بصیر
کرمان

عشق الهی: نگاه به دین با عینک محبت، اخلاق، عرفان، وحدت مسلمین
عطش (وبلاگ تخصصی ماه محرم و صفر)
قمه‏زنی سنت یا بدعت؟
سلام
عطش
حضرت فاطمه(س)
♀ ㋡ JusT fOr fuN ㋡ ♀
اواز قطره
محمد قدرتی Mohammad Ghodrati
آرشیو یادداشت‌ها
دینی
گلچینی از جغرافیای طبیعی و تاریخی افغانستان
آثارتأریخی افغانستان
گلچینی از تاریخ جهان و افغانستان
میراث گرانبهای گذ شتگان چراغی است برآیند گان
کابل و ولایات افغاانستان عزیز
زبان شرین پارسی
وازه نامهء هم زبانان
ادبیات و هنر
پرواز خیال
شعر و ادب
اى الهه عشق مادر!
عاشقانه ها
موزیک و اشعار آهنگهای بهترین اوازخوان افغان احمد ظاهر و دیگران
سیاسی
جامعه شناسی -مردم شناسی
دانستنیهای جالب
طب ورزش صحت وسلامتی
مسائل جنسی خانه و خانواده
آموزش زیبایی
روانشناسی
طب سنتی و نسخه های پزشکی با گیاهان دارویی
غذا موادغذائی و اشامیدنیها
خواص میوه ها و سبزیجات
اخبار
زندگینا مه
داستانهای کوتاه و آموزنده
نجوم فضا وفضانورد ی
کمپیوتر انترنیت و وب نویسی
لطیفه ها اندرز ها و پیامهای کوتاه خواندنی و عالی
طنز
تقویم هجری شمسی اوج درایت فرهنگی ما
سرگرمی ها
معرفی کتاب
تصویر عکس ویدئو فلم
بهترین های خط
جالبترین کارتونها
طالع بیی
یادداشتها
قوانین خواب و رویا وتعبیرخواب
تبریکی و تسلیت
داغ غربت
علمی
تاریخی و اجتماعی
خانهء مشترک ما زمین
اشعار میهنی رزمی و سیاسی
هوا و هوانوردی
آموزش و پرورش
معانی اصطلاحات و تعاریف
دنیای عجاء‏بات