از آنجا که سیر سبب شده است که مصرف این گیاه بدن انسان را در برابر بیماریها، عدم تعادل غددى و اغلب اختلالات دیگر محافظت نماید.
از آنجا که سیر ترشح غدد معده را تحریک نموده و قابلیت تحرک جدار آن را فعالیت مى بخشد یک ماده اشتهاانگیز و در عین حال کمک کننده هضم به شمار مى رود.
یکى از عللى که معده نتواند سیر را بطور همیشگى مصرف و تحمل نماید آن باشد که آنرا بخوبى نجویده و کاملا با بزاق ممزجش نکرده اند یا آنکه مخاط دستگاه گوارش زیاد تحریک یا خراشیده شده است . در حالت اول بایستى مراقبت نمود که سیر را در دهان بخوبى بجوند و با آب دهان ممزوج و مخلوط سازند و در حالت دوم ، قبل از غذا کمى آب و یک قاشق مربا خورى از مواد پانسمان کننده معده میل کنند. واقعا جاى بسى تاسف است که انسان خود را از خوردن سیر محروم کند زیرا مى توان یقین حاصل کرد که سیر کلیه ترشحات رسوبى انگلى (بلورهاى اسید اوریک و غیره ) مبتلایان به تصلب شرائین را حل کرده و از تکلیس سرخرگها جلوگیرى مى کند.
سیر قلب را به کار واداشته و خون را تصفیه نموده و در نتیجه جریان خون را تسهیل مى نماید. فشار خون را پائین برده به سر حد عادى مى رساند. کسانیکه داراى فشار خون عادى یا کمى پائین تر از معمول هستند نبایستى از این لحاظ بیمى به خود راه دهند زیرا آنچه مسلم است آن است که سیر همه چیز را به حال تعادل برمى گرداند. اگر داروى پائین آورنده فشار خون براى کسى که داراى فشار خون پائین است خطرناک واقع مى شود سیر بالعکس داراى چنین اثر نامطلوبى نبوده بلکه اثر بهبود بخشنده و مطلوبى بر روى چنین افراد بر جاى مى گذارد.
فراموش نکنیم که سیر دفع کننده قوى کرم روده است که بعضى اوقات مى توان با سیر گردنبندى ساخته یا آنرا در کیسه کوچکى ریخته به گردن کودک بیاویزیم تا انگلها از بدن او فرار کنند و این همان کارى است که در ازمنه قدیم در بعضى نواحى انجام مى دادند.
براى مصرف داخلى ساده ترین راه آن است که به تمام غذاهاى خود سیر اضافه کنیم . در صورت امکان بهتر آن است که سیر به شکل خام خورده شود زیرا پختن قسمت اعظم ماده مؤ ثر آنرا از بین مى برد.
اگر بخواهیم سریعتر و بیشتر عمل کند دوتا چهار عدد سیر را رنده کرده در یک گیلاس آب گرم مى ریزیم و مى گذاریم تمامى شب بماند و بخوبى خیس بخورد. صبح روز بعد آن را صاف کرده آب آن را بنوشد و تفاله اش را بدور بیندازد. طریقه دیگر آنکه سیر را شب قیمه قیمه کرده جعفرى و روغن زیتون به آن بیفزایند و صبح همراه با صبحانه میل کنند. مى توان سیر را قیمه اى خورد کرده بر روى قطعه اى از نان که کره روى آن مالیده باشند بریزند و به مصرف برسانند.
امروزه چنین دریافته اند که سیر از محافظین و پیشگیرى کننده هاى سرطان شناخته شده است . بعلاوه داروى مؤ ثر بر ضد سیاه سرفه و اغلب سرفه هاى عصبى به شمار مى رود.
طریقه اى که دکتر واسیلف به کار مى برد و ما آن را آزمایش کرده و موفقیت حاصل نمودیم آن است که شب هنگام مقدار لازم و کافى سیر را پوست کنده در 250 گرم آب جوشان مى ریزیم . براى کودکان تا یکساله 15 گرم ، کودکان تا پنج ساله 25 گرم و ده الى دوازده ساله 40 گرم و از آن بزرگتر 60 تا 80 گرم از این محلول را روزى هشت تا ده قاشق بدهند (قاشق مرباخورى تا 5 ساله قاشق دسر خورى تا کودکان ده الى دوازده ساله و از بزرگترها را قاشق سوپخورى مى دهند). در صورتیکه کودکان از خوردن آن امتناع کردند مى توان به نسبت یک به دو مقدارى شکر به آن اضافه کنند.
علاوه بر آن سیر در موارد استعمال خارجى نیز داراى خواص غیر قابل تردیدى است .
براى مراقبت و از بین بردن میخچه و زگیل (کف پا و غیره ) و کیست هاى کوچک از سیر استفاده مى کنند. بدین ترتیب که سیر پوست کنده را بر روى میخچه یا کیست مى مالند و این کار را چندین بار در روز تکرار مى کنند و پس از خاتمه کار، درمان را با استفاده از یک مشمع کوچک تکمیل مى نمایند.
در مورد زگیل ، سیر را حلقه وار به اندازه قسمت شاخى زگیل بریده و روى آن مى گذارند و یا پانسمان مى گذارند و یا پانسمان مى کنند بطوریکه بخوبى روى زگیل بچسبد. این کار را روزى دو مرتبه صبح و شب تکرار کرده و پانسمان را عوض مى نمایند.
گانگلیونهاى محتقن را با مخلوطى از سیر پوست کنده و روغن زیتون ماساژ مى دهند. در مورد کریهائى که منشا روماتیسمى داشته باشد هر شب تامپون پنبه اى را از عصاره سیرى که تازه بدست آمده باشد آغشته نموده در گوش بیمار مى گذارند. کسانى که از دندان درد شکایت دارید یا از گوش درد مى نالند یک حبه سیر را تنزیب نازکى پیچیده در گوش مى گذارند تا بتوانند در موقع لزوم به کمک تنزیب آن را خارج کنند. در کرمخوردگى دندان سیر پوست کنده را در داخل کرمخوردگى بگذارند. در این موارد احتیاجى به مراجعه دندان پزشک نخواهد بود.
همچنین سیر کمک خوبى در درمان مبتلایان به روماتیسم و نقرس مى باشد. بدین ترتیب که قسمتهاى دردناک را با مخلوطى از روغن زیتون کافورى و سیر(نسبت دو قسمت روغن کافورى و یک قسمت سیر) بخوبى ماساژ دهند. ماساژ ستون مهره ها با مخلوط فوق قدرت و نیرو به بدن بخشیده شخص را مستعد انجام هر کار مى کند. بیمارى جرب را نیز مى توان با همین مخلوط درمان نمود. در این وقت بجاى روغن از آب مخصوص استفاده مى کنند.
کلمات کلیدی: