تنها وزرشگاه شهر در کابل ( غازی استدیوم) در زمان طالبان به محل اعدام، قطع دست و پا و شلاق زدن، تبدیل شده بود. طالبان مهارت های جالبی به کار می گرفتند، وقتی می دیدند مردم برای تماشای یک مسابقه فوتبال جمع شده اند نا گهان با موتر های شان وارد استدیوم می شدند و بازی را تعطیل می کردند. بعد زنی یا مردی را از موتر بیرون می آوردند، یک ملایی جرمش را اعلام می کرد و بعد هم اجرای حکم شریعت محمدی آغاز می شد. این کار تا آنگاه ادامه یافت که مردم دیگر به آنجا نمی رفتند.
هنوز خیلی از مردم شهر کابل اعدام یک زن افغان در این ورزشگاه را به یاد دارند.
پس از سقوط طالبان اولین بار فرهاد دریا آواز خوان معروف افغانی یک کنسرت شبانه دراین ورزشگاه برگزار کرد. این کنسرت نماد جالبی داشت؛ فانوسی که برفراز یک نردبان بلند آویخته شده بود. در این کنسرت حدود چهل هزار تن شرکت کردند و شامی را به سرور، سرود خواندند و خیلی ها هم گریستند. در بدو ورود خیلی ها به دیگران محلی را نشان می دادند که دوسال پیش از آن خونین ترین نقط?این قتلگاه بود.
پس از آن اندک اندک ورزشگاه غازی رنگ و رونق یافت، و سالی بعد از آن سونو نگم جوان ترین آواز خوان هندی که در موسیقی مقام استادی دارد برای برگزاری کنسرتی وارد کابل شد.
تکت یا بلیط کنسرت سونونگم بین ?? تا ??? دلار آمریکایی یعنی برابر حقوق دو ماه یک کارمند عادی دولت نیز فروش رفت. در آن شب نیروهای یاری امنیت ( ایساف) برای تأمین امنیت با نیروهای افغان همکاری می کردند. کمتر کسی بود که تا رسیدن به ورزشگاه چند مشت و لگد از پلیس به پشت و کمرش نخورده باشد. پلیس کابل برای کنترل جمعیت در مانده بود.
مردم تا ? شب منتظر سونو نگم ماندند. محلی برای خانم ها و خانواده ها اختصاص یافته بود. ابتدا خانم ها همانجا بودند ولی بعد چون کیفیت صدا در آن طرف بد بود همه آنجا را ترک کردند و هر کس یک طرف رفت. این جشن بطور زنده از تلویزیون خصوصی طلوع نیز پخش می شد.
سرانجام موتر های مخصوص وارد ورزشگاه شد و آواز دل نشینی به سرودن آغاز کرد. همه ورزشگاه کف می زد. اما این صدا صدای سونو نگم نبود، بعد از مدتی وقتی مطمئن شدند که خبری از عملیات و انتحار و این چیز ها نیست، سونو نگم به جایگاه آمد، هرچه مأمور بلند رتبه پلیس بود که در واقع برای تأمین امنیت آمده بودند، رفته بودند روی صحنه و این می رساند که این مردم در سالهای گذشته چقدر تشنگی کشیده اند!
سرانجام ازدحام مقامات در کنار سونو نگم مقاومت جایگاه را که در قسمت غربی ورزشگاه ساخته شده بود درهم شکست وکنسرت در همان شروع برنامه، پایان یافت.
سو نو نگم در مصاحبه ای پیش از ترک کابل گفت وقتی جایگاه فرو ریخت و چند نفر با چابکی تمام مرا برداشتند و در موتر انداختند. فکر می کردم اختطاف ( ربوده ) شدم، پرسیدم کجا می رویم؟ گفتند هتل. اما من باور نمی کردم و تا زمانی که واقعا به هتل نرسیدیم و برایم توضیح ندادند که چه اتفاق افتاده، واقعا فکر می کردم انفجاری شده یا به هر حال انتحاری.
بعد از آن وحید قاسمی آواز خوان دیگر افغان کنسرتی در این ورزشگاه برگزار کرد. البته پیش از این ها حتی پیش از سونو نگم آوازه شد که ستار خواننده ایرانی می آید و کنسرت می گیرد، این آوازه خیلی گرم شد اما یکی دو روز مانده به روز کنسرت معلوم شد با برگزاری این کنسرت بالاخره از جایی و جاهایی مخالفت شده است.
و بالاخره امسال هم مسابقات فوتبال در این ورزشگاه راه افتاد. تیم خراسان ایران، صوبه سرحد پاکستان و جوانان تاجیکستان با چند تیم کابل بازی کردند.
کلمات کلیدی: