کوچکترین ربات انسان نما ساخته شد جام جم آنلاین: ژاپن نمایشگاهی را برای عرضه فنآوری اول جهان در زمینه ساخت روباتها افتتاح کرد.از جمله این روباتها میتوان به کوچکترین روبات جهان که قادر به راه رفتن است، اشاره کرد. نمایشگاه اخیر تحت عنوان «ربو ژاپن 2008» به مدت سه روز در یوکوهاما دائر خواهد بود. کوچکترین روبات جهان به اندازه انگشت شست و دارای دو پا است که میتواند مانع را شناسایی کرده و از طریق ابزار ساخته شده در حسگرهای مادون قرمز ردیابی کند. همچنین با استفاده از یک دستگاه کنترل از راه دور میتواند مانند یک فوتبالیست بازی کند. این اسباب بازی روباتیک تا بهار سال آینده وارد بازار ژاپن خواهد شد و پس از آن به زودی در بازارهای آسیایی عرضه میشود. |
کلمات کلیدی:
برای لاغر شدن ، از بشقاب و رومیزی آبی رنگ استفاده کنید. رنگ آبی اشتها را کم میکند
اگر مضطرب هستید و فشار عصبی طاقت شما را بریده است، از رنگ سبز استفاده کنید. رنگ سبز آرامبخش است و فشار خون را کاهش میدهد
اگر بیحال و حوصله هستید، رنگ نارنجی را انتخاب کنید، هنگام استحمام صبحگاهی از حوله و ابزار نارنجی استفاده کنید، رنگ نارنجی بیحالی شما را از بین میبرد
اگر از کم خونی رنج میبرید، میوههای قرمز رنگ مانند گیلاس ، توت فرنگی و گوشت قرمز مصرف کنید
افراد افسرده لباس زرد رنگ بپوشند. غذاهای زرد بخورند و رنگ زرد را اطراف خود بجویند. رنگ زرد سطح انرژی را بالا برده و مانع افسردگی میشود
اگر کم خواب هستید وسایل اتاق خواب را به رنگ بنفش درآورید یا از چراغ خواب به رنگ بنفش استفاده کنید. رنگ بنفش آرامش دهنده و خوابآور است
اگر مشکلی پیش روی شماست، از رنگ نیلی استفاده کنید، رنگ نیلی کمک میکند تا بهتر بیندیشید
کلمات کلیدی:
عینک آفتابی شما به زودی می تواند از کلیه لحظات مهم زندگی تان عکس بگیرد.
یک نمونه آزمایشی عینک آفتابی با دوربینی که داخل آن تعبیه شده است توسط محققان شرکت هیولت پاکارد طراحی شده است.
هو رابسون از دست اندرکاران ساخت این عینک گفت: "این عینک در واقع یک دوربین پوشیدنی است که هیچکس متوجه وجود آن نمی شود و می تواند از حوادث مهم محیط اطراف عکس بگیرد."
اما کارشناسان می گویند که اگر این فن آوری رواج یابد و وارد زندگی روزمره شود ممکن است پیامدهایی در زمینه حقوق و حریم خصوصی زندگی مردم به همراه داشته باشد.
این عینک آفتابی که در شهر بریستول انگلستان در آزمایشگاه هیولت پارکارد ساخته شده است مجهز به دوربینی است که بی وقفه از آنچه فرد می بیند عکس می گیرد. دوربین همچنین دارای کلید خاموش روشن است بنابراین می توان آن را از کار انداخت.
آقای رابسون، مدیر آزمایشگاه رسانه های دیجیتال بریستول گفت: "اگر شما همانطور که قدم می زنید لحظات زندگی خود را ثبت کنید وقتی به خانه برگشتید به راحتی می توانید عکس ها را مرور و عکس های مهم را جدا کنید که این توانایی برای مردم خیلی ارزشمند است."
وی گفت شرکت هم اکنون سرگرم جستجوی راهی برای تسهیل فرآیند جدا کردن عکس های بهتر از میان تعداد کثیری عکس است.
عکس ها را می توان در یک رایانه دستی که به عینک متصل می شود یا یک رایانه متعارف پردازش کرد.
آقای رابسون گفت: "این عینک بخشی از همان سرگذشت کوچک تر شدن تجهیزات الکترونیکی و جا باز کردن آن در زندگی روزمره است که آنقدر ارزان است که مردم استطاعت خرید آن را دارند."
اما برخی نسبت به این مساله که عده ای بتوانند به طور مخفیانه از محیط اطراف عکس بگیرند اظهار نگرانی می کنند.
بیل تامپسون تحلیلگر فن آوری های تازه گفت: "عینک عکاسی یک فن آوری هیجان انگیز است اما بی تعارف بگویم که اندیشه وجود افرادی که عینک به چشم دارند و از من عکس می گیرند برایم ناراحت کننده است."
"هیولت پاکارد باید پیش از تصمیم گیری برای پر کردن بازار با این عینک، به پیامدهای آن در زمینه حریم خصوصی مردم و اموری از این قبیل بیاندیشد."
کلمات کلیدی:
دیوار چین و کتاب ها....
« شی هوانگ تی » نخستین امپراتور بود که مقرر داشت تا همه ی کتاب ها ی پیش از او سوخته شود . و نصب پانصد تا شش صد فرسخ سنگ در برابر وحشیان و نسخ بی چون و چرای تاریخ ، یعنی نسخ گذشته ، از یک تن واحد ناشی شده و بر روی هم جزو صفات او باشد « شی هوانگ تی » پادشاه « تسینگ » که معاصر جنگ های « هانیپال » است ، شش حکومت را به زیر سلطه ی خود آورد و دستگاه خانخانی را بر انداخت ، دیوار بزرگ چین را برافراشت زیرا دیوار در آن زمان از وسایل دفاعی بود ، کتابها را سوخت زیرا مخالفان با استناد به آنها امپراتوران گذشته را می ستودند . ساختن قلاع و سوختن کتب کار مشترک همه سلاطین است تنها خصوصیت « شی هوانگ تی » عمل کردن در مقیاس چنین وسیع است . چینیان در آن زمان سه هزار سال تاریخ مدون در پشت سر داشتند { در آن زمان « امپراتور زرد » و « چوانگ تسو » و « کنفوسیوس » . « لا،و تسو » را داشتند } که آنگاه « شی هوانگ تی » دستور داد تا تاریخ را از زمان او شروع کنند .
« شی هوانگ تی » مادرش را به گناه فسق و فجور تبعید کرده بود. در عدالت سخت او علمای مذهبی چیزی جز کفر ندیدند .
« شی هوانگ تی » شاید از آن روخواست تا کتابها ی قانون را بر اندازند که این کتابها او را گناهکار میشمردند . شی هوانگ تی ، شاید از آن رو می خواست تا همه ی گذشته را منسوخ کند که فقط یک خاطره را از میان بر دارد :
فضیحت مادرش را . « بر همین نهج ، یکی از شاهان یهود همه ی کودکان را نابود کرد تا یک کودک را از میان بردارد » شی هوانگ تی قدغن کرد که از مرگ سخن رود و به جستجوی آب حیات برآمد و در کاخ نگارین بست نشست که عدد حجره هایش با عدد روز های سال برابر بود . ازین شواهد بر می آید که دیوار در مکان و آتش در زمان سد هایی جاودانه در برابر پیشروی مرگ بوده اند .
« باروخ اسپینوزا » نوشته بود : که همه ی چیز ها میخواهند در هستی خود دوام آورند . شاید امپراتورو جادوگرانش گمان برده بودند که جاودانگی امری باطنی است و « درون ذاتی » است و فساد نمی تواند در مدار بسته داخل شود . شاید امپراتورخواسته بود مبدا زمان را ازنو بیافریند و خود را « نخستین » نامیده بود تا واقعا نخستین شود . یعنی امپراتور افسانه ای که خط وقطب نما را اختراع کرد.
این امپراتور نام درست اشیاء را بر اشیاء نهاد و بر همین نهج در کتیبه های که هنوذ باقی است لاف زد که همه اشیاء در روزگاراو نامی شایسته یافتند . آرزو کرد که سلسله ای جاودان پایه گذاری کند و دستور داد که جانشینان امپراتوردوم ، امپراتور سوم ، امپراتور جهارم نامیده شوند و هکذا الی غیرالنهایه ....
اگراز نیتی جاودانه سخن گوییم ، شایسته است که فرض کنیم که ساختن کتب و سوختن کتب اعمالی همزمان نبوده اند . این نکته تصویر پادشاهی را در نظر می آورد که از ویران کردن آغاز کرد و سپس به نگهداشتن گردن نهاد ، با تصویر پادشاهی مایوس را که آنجه قبلا از آن دفاع میکرد از میان برداشت .
شی هوانگ تی بر کسانی که کتاب ها را پنهان میکردند داغ می زد و محکوم شان میکرد تا روز مرگ تا آن دیوار بیکران را بسازد . شاید دیوار آن استعاره ای بوده است که شی هوانگ تی کسانی را که « گذشته پرستی » میکردند به کاری محکوم کرد که به اندازه گذشته وسیع بود و به همان اندازه ابلهانه و به همان اندازه بیهوده . دیوار چین در حکم دعوت به مبارزه بود . شی هوانگ تی با خود اندیشیده بود که « مردم گذشته را دوست دارند و من با این دوستی بر نمی تابم و دژخیمان من با آن بر نمی آیند ، اما روزی کسی خواهد آمد که همانند من حس کنند و آن کس دیوار مرا نابود خواهد کرد همچنانکه من کتابها را نابود کردم و آن کس یاد مرا محوخواهد کرد و سایه ی من آیینه ی من خواهد شد و خود این را نخواهد دانست .»
شی هوانگ تی از آن به گرد امپراتوری دیوار کشید که امپراتوری را پایدار ندانست و از آن رو کتابها را نابود کرد که آنها کتابهای مقدس بودند ، یعنی کتابهای بودند که چیزی را تعلیم میدادند که سراسرآفاق یا شعور هر انسان تعلیم میدهد .
شاید سوختن کتاب ها و ساختن دیوار اعمالی بود که به شیوه ای مرموز یکدیگر را نفی میکرد .
این دیوار پابرجا که ، در این زمان و در همه ی زمانهای دیگر ، بر زمینهایی که هرگز نخواهیم دید دستگاه سایه اش را می افگند ، سایه قیصری که فرمان داد تا احترام گذارنده ترین ملل ، گذشته ی خود را بسوزد . و این نکته خارج از هرگونه حد س جایزی ما را متاثر می کند .
و اما ....
یک حرف حق در جغرافیای نا حقی کنونی ، اینست که : مدنیت شرق بر « سزار » کنونی جهان بر نمی تابد و چون « شی هوانگ تی » عزم به نابودی آن جزم کرده است . با این تفاوت که شی هوانگ تی ، مدنیت سه هزار ساله پشت سر داشت و سزار عصر حاضر، چهار قرن بیشتر سابقه تاریخی ندارد و فاقد تمدن است و تجددش بر روی لخته های خون بیست ملیون برده افریقا و دو صد و چهل ملیون بومیان قاره آمریکا بنا نهاده شده است . سزار عصر حاضر ، حاکم ابر قدرت یکه تاز جهان است با نابودی مدنیت پنج هزار ساله شرق ، تصمیم دارد تا تاریخ را از نو بنویسند و به نام او امپراتوری اول واپراتوری دوم و امپراتوری سوم و ... ایجاد کند . امحای مدنیت فلسطین بدست صهیونیست ها ، و افغانستان بدست بنیادگرایان ووهابیون طالبی و نابودی مدنیت پنج هزار ساله عراق بدست پر قدرت خودش و عمالش ، از نمونه های بارزیست ، از برنامه امحای تاریخ و گذشته مردمان صاحب مدنیت با گذشته تاریخی ... زیر نام « محو گذشته پرستی » ... و چرا نه ؟ ساموییل هانتینگتون در کتاب « فلسفه پایان تاریخ » جواز صدور داده و« شی هوانگ تی » قبلا این کار را کرده است ، کنون او چرا نکند ؟؟؟
ظالم آن قومی که چشمان دوختند
وز سخن ها عالمی را سوختند
کلمات کلیدی:
|
کلمات کلیدی: